Eerste bereiding: 14 februari 2008
Ingrediënten
|
Bereiding
|
Voor de zeewolf
100 à 150 g zeewolffilet per persoon
Voor de saus:
- 1 sjalotje
- 80 g zuring
- beetje gehakte peterselie of dragon (naar verkiezing)
- scheutje witte wijn (mag best beetje zoet)
- scheutje room
- bindmiddel (desgewenst)
|
De saus
- bak het sjalotje in een kleine wadjan in boter en olie
- hak de zuring en voeg toe aan de sjalot
- laat een minuut of wat borrelen tot de zuring geslonken is
- voeg de wijn en de room toe en laat een beetje inkoken
- pureer met een staafmixer
- voeg peper en desgewenst zout toe
- eventueel een beetje binden met allesbinder, maïzena of aardappelsago
- de saus warm houden of later weer opwarmen
De zeewolf
- de zeewolf op niet te hoog vuur bakken in boter of olie (3 à 5 minuten totaal)
- de zeewolf op voorverwarmde borden opdienen, met de saus ernaast.
Aardperenpuree is een goede begeleider: stukken aardpeer gaar smoren met uitje (dit duurt lang) en pureren met wat room; afmaken met peper, zout en karwij.
|
|
|