© Frits Zegers
Lectura, Grou

fan_fryslan02
Zeewolf met zuringsaus

Eerste bereiding: 14 februari 2008

Ingrediënten

Bereiding

Voor de zeewolf

100 à 150 g zeewolffilet per persoon


Voor de saus:

  • 1 sjalotje
  • 80 g zuring
  • beetje gehakte peterselie of dragon (naar verkiezing)
  • scheutje witte wijn (mag best beetje zoet)
  • scheutje  room
  • bindmiddel (desgewenst)

De saus

  • bak het sjalotje in een kleine wadjan in boter en olie
  • hak de zuring en voeg toe aan de sjalot
  • laat een minuut of wat borrelen tot de zuring geslonken is
  • voeg de wijn en de  room toe en laat een beetje inkoken
  • pureer met een staafmixer
  • voeg peper en desgewenst zout toe
  • eventueel een beetje binden met allesbinder, maïzena of aardappelsago
  • de saus warm houden of later weer opwarmen

De zeewolf

  • de zeewolf op niet te hoog vuur bakken in boter of olie (3 à 5 minuten totaal)
  • de zeewolf op voorverwarmde borden opdienen, met de saus ernaast.

Aardperenpuree is een goede begeleider: stukken aardpeer gaar smoren met uitje (dit duurt lang) en pureren met wat room; afmaken met peper, zout en karwij.