Het was een probeerseltje, maar het ontpopte zich als bijzonder smakelijk. Ik had niet goed op de hoeveelheden gelet, maar als je onderstaand recept volgt komt het vast wel goed.
Eerste bereiding op 20 juli 2008.
Ingrediënten
Bereiding
2 à 3 handjes gedopte tuinboontjes
takje bonenkruid
scheutje melk
50 à 75 gr gerookt spek in kleine blokjes
een fijngesnipperd uitje
150 gr gerookte zalm in kleine stukjes
het wit van een kleine prei in dunne ringetjes
scheutje Kikkoman
scheutje room
kook de tuinbonen met het bonenkruid in water met een scheutje melk gaar in ongeveer 15 minuten
giet het vocht af en laat de bonen even staan
bak in een kleine wadjan met wat olie het spek rustig uit, voeg de ui toe en laat deze zacht worden en licht kleuren
voeg de gerookte zalm, de boontjes en de prei toe en laat onder regelmatig omscheppen het geheel heet worden
meng tenslotten een klein scheutje Kikkoman en wat room erdoor en wat gemalen peper.