© Frits Zegers
Lectura, Grou

fan_fryslan02
Tuinbonen en gerookte zalm

Het was een probeerseltje, maar het ontpopte zich als bijzonder smakelijk. Ik had niet goed op de hoeveelheden gelet, maar als je onderstaand recept volgt komt het vast wel goed.

Eerste bereiding op 20 juli 2008.

Ingrediënten

Bereiding

  • 2 à 3 handjes gedopte tuinboontjes
  • takje bonenkruid
  • scheutje melk
  • 50 à 75 gr gerookt spek in kleine blokjes
  • een fijngesnipperd uitje
  • 150 gr gerookte zalm in kleine stukjes
  • het wit van een kleine prei in dunne ringetjes
  • scheutje Kikkoman
  • scheutje room
  1. kook de tuinbonen met het bonenkruid in water met een scheutje melk gaar in ongeveer 15 minuten
  2. giet het vocht af en laat de bonen even staan
  3. bak in een kleine wadjan met wat olie het spek rustig uit, voeg de ui toe en laat deze zacht worden en licht kleuren
  4. voeg de gerookte zalm, de boontjes en de prei toe en laat onder regelmatig omscheppen het geheel heet worden
  5. meng tenslotten een klein scheutje Kikkoman en wat room erdoor en wat gemalen peper.