© Frits Zegers
Lectura, Grou

fan_fryslan02
Wilde-zalmsoep

Na twee dagen dapper zalm eten hadden we een deel van de in de oven gegaarde wilde zalm over. Op simpele wijze is hier een lekkere soep van gemaakt.

Eerste bereiding: 24 maart 2008

Ingrediënten

Bereiding

  • 80 g fijngesneden plakjes bacon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 stelen bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • wat fijngesneden stelen van bladpeterselie of koriander
  • 1 l visbouillon van twee blokjes
  • dilletopjes (uit een potje)
  • roze bessen
  • wat gehakte bladpeterselie of koriander
  • 200 g gare zalm, in stukjes
  • bak de bacon uit in wat olie of boter
  • fruit de ui
  • voeg de knoflook, bleekselderij, wortel en stelen toe; laat een tijdje smoren
  • voeg de warme bouillon toe, de dilletopjes en de roze bessen en breng alles aan de kook
  • laat zo’n 10 minuten zachtjes koken
  • voeg de peterselie of koriander toe
  • voeg de zalm toe en breng alles weer tegen de kook