met profiel, om de lucht bij het zuigen door te laten, zijn duurder dan bij de machine met kamer. Apparaten van dit type zijn voor prijzen tussen de 120 en 250 euro te koop. Met het apparaat kun je via een slangetje ook speciale voorraadbussen vacumeren, hetgeen in de keuken van Kleinkookkunst uitbundig gedaan wordt. Veel producten blijven in zo’n gevacumeerde bus aanmerkelijk langer goed dan in een gewoon busje of koelkastdoosje.
3. Vacumeerapparaat met zuigmondje
Lijkt op het apparaat met goot, maar dan zonder goot. Een soort zuigmondje wordt in de plastic zak gebracht. Na het leegzuigen wordt de zak geseald. De prestaties zijn in het algemeen minder dan van de apparaten met goot, maar de prijs is veel lager, soms al rond de 25 euro bij de discounter. Ook heb je niet de duurdere zakken met profiel nodig.
Het waterbad Het lijkt zo simpel: je koopt bij een horecagroothandel een flinke bain-Mariebak met temperatuurregeling en je bent rond de 100 euro klaar. Jammer en helaas, dat wordt niks. De temperatuurregeling werkt traag, waardoor schommelingen tot 10 graden Celsius onder of boven de ingestelde temperatuur voorkomen en dat is veel te veel voor een verantwoorde sous-videbereiding. Hetzelfde geldt voor soepketels en glühweincontainers. De Roner met zijn prijskaartje van duizenden euro’s komt ook niet in aanmerking. Laboratorium-waterbaden zijn veelal wel goed te regelen, maar zijn nieuw ook duur en verslinden vaak energie. Een Ronerachtig waterbad met de bescheiden naam Sous Vide Supreme ziet er
|